Sýrové palačinky s ředkvičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 dl mléko
2 dl voda
125 g hladká mouka
náplň
3 lžíce solamyl
3 lžíce mléko
9 ks ředkvičky
150 g niva
2 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
6 listů ledový salát
mletá sladká paprika
9 lžic créme frâiche
10 dkg madeiland

Postup přípravy receptu

  1. Se suroviny a těsto vymícháme hladké těstíčko a smažíme tenké palačinky. Ředkvičky nakrájíme na kolečka a podusíme asi 1 minutu na rozpálené troše olivového oleje. Přidáme créme frâiche, zmírníme plamen a zamícháme.

  2. Přisypeme strouhanou nivu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Necháme chvíli probublat a pak přidáme 1/2 lžičky solamylu, který jsme rozmíchali v jedné lžíci mléka. Mícháme, směs zhoustne. Ochutíme bílým pepřem a sejmeme z ohně.

  3. Na palačinku dáme list salátu, na něj navršíme připravenou směs a zabalíme. Vršek palačinky posypeme trochou strouhaného madeilandu a mletou sladkou paprikou.

  4. Créme frâiche připravíme smícháním 1/2 hrnku kyselého mléka (kyšky) a 1/2 hrnku šlehačky. Směs necháme v čisté sklenici na teplém místě 24 - 36 hodin houstnout. Potom přemístíme do lednice a spotřebujeme do týdne. Créme frâiche se dá našlehat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!