Sýrový hamburger recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks houska
680 g mleté maso
225 g tvrdý sýr vcelku
podle chuti
sůl
hořčice
kečup
zelenina
mletý bílý pepř
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso rozdělíme na 6 porcí, které postupně sformujeme do tvaru karbanátku. Osolíme, opepříme a potřeme worcesterskou omáčkou.

  2. Sýr nakrájíme na 6 stejných plátků.

  3. Maso grilujeme asi 6 minut z jedné strany, potom porce obrátíme a grilujeme 4 minuty. Nakonec navrch položíme plátky sýra a necháme 2 minuty grilovat společně, než sýr změkne.

  4. Zatímco se griluje maso, rozřízeneme žemle napůl, řezem je položíme na gril a asi 2 minutky opékáme.

  5. Na tác nandáme rozpečené žemle, nandáme maso se sýrem, dochutíme kečupem, hořčicí a podle chuti zeleninou a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!