Sytá polévka s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
4 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
10 dkg uzenina
20 dkg kuřecí maso
1 svazek polévková zelenina
1 konzerva malý rajský protlak
podle chuti
sůl
vegeta
bazalka
podle potřeby
vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Polévkovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, nakrájíme na nudličky a s pokrájenou cibulkou na másle osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme malý kousek kuřecího masa, osolíme, opepříme a skoro doměkka vaříme.

  2. Maso vyndáme, nakrájíme na kousky, dáme zpátky do vývaru, přidáme na kostičky pokrájené brambory, nudličky uzeniny a rajčatový protlak. Dochutíme vegetou nebo pár kapkami maggi. Přidáme pokrájenou bazalku.

  3. Na talíř vyskládáme plátky vejce natvrdo, přelijeme sytou polévkou s uzeninou a podáváme buď s topinkou nasucho opečenou nebo s houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!