Tartaletky plné ovoce recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 g máslo 2 ks žloutek 500 ml mléko 100 g cukr moučka 100 g cukr moučka ovoce 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka tuk na vymazání 250 g tučný tvaroh 1 balíček želatina v prášku 1,5 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Tartaletky plné ovoce
Postup přípravy receptu
-
Cukr, žloutky, vanilkový cukr, změklé máslo a mouku zpracujeme v těsto a dáme ho do lednice na 1 hodinu odpočinout
Po vyjmutí z lednice těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a formičkami na tartaletky vykrojíme kolečka. Formičky vymažeme mírně tukem a kolečka do nich vložíme. Dno propícháme vidličkou
Tartaletky upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Pak do pudinku přišleháme tvaroh a osladíme podle chuti
Po vychladnutí tartaletky naplníme krémem a ozdobíme ovocem. Ovoce potřeme rozpuštěnou želatinou, kterou připravíme podle návodu, aby neosychalo
Tartaletky plné ovoce podáváme jako vynikající sladkost k různým příležitostem.