Tartaletky plné ovoce recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g máslo
2 ks žloutek
500 ml mléko
100 g cukr moučka
100 g cukr moučka
ovoce
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
tuk na vymazání
250 g tučný tvaroh
1 balíček želatina v prášku
1,5 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, žloutky, vanilkový cukr, změklé máslo a mouku zpracujeme v těsto a dáme ho do lednice na 1 hodinu odpočinout

  2. Po vyjmutí z lednice těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a formičkami na tartaletky vykrojíme kolečka. Formičky vymažeme mírně tukem a kolečka do nich vložíme. Dno propícháme vidličkou

  3. Tartaletky upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C

  4. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Pak do pudinku přišleháme tvaroh a osladíme podle chuti

  5. Po vychladnutí tartaletky naplníme krémem a ozdobíme ovocem. Ovoce potřeme rozpuštěnou želatinou, kterou připravíme podle návodu, aby neosychalo

  6. Tartaletky plné ovoce podáváme jako vynikající sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!