Telecí játra v malinovém salátu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 2-3 lžíce máslo 1 svazek estragon 400 g maliny mletý bílý pepř 400 g telecí játra 2 lžíce malinový ocet 2-3 lžíce malinový likér 6 lžic smetanový jogurt 1 hlávka ledový salát (malý)
Postup Telecí játra v malinovém salátu recept
Postup přípravy receptu
-
Maliny namočíme, aby se z nich vyplavil případný drobný hmyz, a necháme je okapat. Ze 100 g malin vymixujeme pyré, do kterého vmícháme malinový ocet a likér. Pyré jemně osolíme, opepříme, vmícháme do něj jogurt a necháme jej chladit. Estragon omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.
Ledový salát očistíme, z listů odstraníme tuhé části a jednotlivé listy omyjeme a natrháme na sousta.
Játra nakrájíme na silnější pláty, zbavíme je cév, kůže a případných tukových usazenin, omyjeme je a osušíme. Na pánvi rozpustíme máslo a plátky jater na něm zprudka pečeme asi 4 minuty z každé strany. Hotové je lehce osolíme a opepříme, vytáhneme a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na proužky.
Ve velké míse smícháme ledový salát s estragonem, nudličkami jater a zbylými malinami. Nakonec do salátu vmícháme malinovou zálivku.
Salát ihned podáváme a zdobíme snítky estragonu.