Telecí játra v malinovém salátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
2-3 lžíce máslo
1 svazek estragon
400 g maliny
mletý bílý pepř
400 g telecí játra
2 lžíce malinový ocet
2-3 lžíce malinový likér
6 lžic smetanový jogurt
1 hlávka ledový salát (malý)

Postup přípravy receptu

  1. Maliny namočíme, aby se z nich vyplavil případný drobný hmyz, a necháme je okapat. Ze 100 g malin vymixujeme pyré, do kterého vmícháme malinový ocet a likér. Pyré jemně osolíme, opepříme, vmícháme do něj jogurt a necháme jej chladit. Estragon omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.

  2. Ledový salát očistíme, z listů odstraníme tuhé části a jednotlivé listy omyjeme a natrháme na sousta.

  3. Játra nakrájíme na silnější pláty, zbavíme je cév, kůže a případných tukových usazenin, omyjeme je a osušíme. Na pánvi rozpustíme máslo a plátky jater na něm zprudka pečeme asi 4 minuty z každé strany. Hotové je lehce osolíme a opepříme, vytáhneme a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na proužky.

  4. Ve velké míse smícháme ledový salát s estragonem, nudličkami jater a zbylými malinami. Nakonec do salátu vmícháme malinovou zálivku.

  5. Salát ihned podáváme a zdobíme snítky estragonu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!