Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 300 g cukr 3 stroužky česnek sůl sůl 500 g paprika 2 kg rajčata 1 kg rajčata 1 kg cibule 500 g mouka 500 g cuketa 500 g lilek 25 g šalvěj pepř pepř 1,5 l kuřecí vývar 1 kg červená cibule 2 l drůbeží vývar 1 kg telecí krk
Postup Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky
Postup přípravy receptu
-
Telecí krk zavážeme do provázku a opečeme na oleji. Na výpeku osmažíme cibuli dohněda a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme rajčata, sůl, pepř a nakonec vývar. Celé necháme povařit. Takto připravené telecí krky uložím do pekáče, zalijeme marinádou a pečeme na 135 °C, po dobu asi 2 hodin. Když je hotovo, marinádu slijeme a ponecháme si ji pro použití na omáčku
Papriku, lilek a cuketu si zvlášť orestujeme, budeme je přidávat do omáčky až úplně nakonec
Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, krátce orestujeme na oleji, přidáme rajčata a česnek. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme zhruba hodinu povařit, přidáme šalvěj, dochutíme solí a pepřem. Takto hotovou omáčku přecedíme a přidáme do ní orestované cukety, lilky a papriky
Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky naservírujeme společně s omáčkou a podáváme.