Telecí maso s citronem a šalvějí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 20 g máslo 1 lžička petrželka 3 ks rajče 1 ks citron 1 lžička kapary 12 listů šalvěj 1 lžička ocet balsamico 2 lžičky olivový olej hladká mouka 3 lžičky citronová šťáva 80 ml suché bílé víno mletý černý pepř 500 ml neslaný kuřecí vývar 1 šálek instantní kukuřičná kaše 4 plátky telecí řízek bez kosti 1 šálek bob obecný
Postup Telecí maso s citronem a šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Bob obecný rozmrazíme a vyloupeme. Rajče nakrájíme na silnější plátky. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu
Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Postupně přidáváme kukuřičnou kaši a na mírném ohni vaříme asi 8 minut, až se kaše začne oddělovat od stěn hrnce. Zakryjeme pokličkou, aby vývar nevychladl
Telecí řízky obalíme v mouce. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme telecí řízky a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poté maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé
Do pánve přilijeme víno a za stálého míchání jej přivedeme k varu. Dáváme pozor, aby se šťáva nepřichytávala ke dnu. Vaříme, dokud se obsah pánve nezmenší na polovinu. Přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, boby a opět vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Telecí řízky vrátíme do pánve a prohřejeme. Přimícháme kapary a nasekanou petrželku
Maso vložíme na talíř a ozdobíme lístky zprudka opečené šalvěje. Podáváme s kukuřičnou kaší a s rajčaty lehce zakapanými octem a dochucenými černým pepřem
Recept na telecí maso s citronem a šalvějí je určen pro 4 osoby
Zdroj:
rel="nofollow">Nakladatelství Rebo, edice
href="http://www.rebo.cz/rebodet.asp?id=3244" target="_blank"
rel="nofollow">Kuchařka pro labužníky
src="http://www.vareni.cz/gf/other/kuchprolab.jpg" alt="Rebo" />