Telecí maso s citronem a šalvějí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 g máslo
1 lžička petrželka
3 ks rajče
1 ks citron
1 lžička kapary
12 listů šalvěj
1 lžička ocet balsamico
2 lžičky olivový olej
hladká mouka
3 lžičky citronová šťáva
80 ml suché bílé víno
mletý černý pepř
500 ml neslaný kuřecí vývar
1 šálek instantní kukuřičná kaše
4 plátky telecí řízek bez kosti
1 šálek bob obecný

Postup přípravy receptu

  1. Bob obecný rozmrazíme a vyloupeme. Rajče nakrájíme na silnější plátky. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu

  2. Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Postupně přidáváme kukuřičnou kaši a na mírném ohni vaříme asi 8 minut, až se kaše začne oddělovat od stěn hrnce. Zakryjeme pokličkou, aby vývar nevychladl

  3. Telecí řízky obalíme v mouce. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme telecí řízky a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poté maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé

  4. Do pánve přilijeme víno a za stálého míchání jej přivedeme k varu. Dáváme pozor, aby se šťáva nepřichytávala ke dnu. Vaříme, dokud se obsah pánve nezmenší na polovinu. Přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, boby a opět vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Telecí řízky vrátíme do pánve a prohřejeme. Přimícháme kapary a nasekanou petrželku

  5. Maso vložíme na talíř a ozdobíme lístky zprudka opečené šalvěje. Podáváme s kukuřičnou kaší a s rajčaty lehce zakapanými octem a dochucenými černým pepřem

  6. Recept na telecí maso s citronem a šalvějí je určen pro 4 osoby

  7. Zdroj:

  8. rel="nofollow">Nakladatelství Rebo, edice

  9. href="http://www.rebo.cz/rebodet.asp?id=3244" target="_blank"

  10. rel="nofollow">Kuchařka pro labužníky

  11. src="http://www.vareni.cz/gf/other/kuchprolab.jpg" alt="Rebo" />


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!