Telecí na kmínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce kmín
40 g hladká mouka
500 g telecí plec
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
tuk
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Telecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme dozlatova. Vsypeme kmín, maso a vše zprudka osmahneme. Zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme tak dlouho, dokud se šťáva nevysmahne na tuk. Telecí na kmínu osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme, dokud není maso měkké. Občas maso promícháme a podle potřeby přilijeme vodu. Z mouky a tuku si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vody, přidáme k masu a necháme provařit.

  3. Telecí na kmínu podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!