Telecí panenka s tuňákovou majonézou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks pórek 1 ks mrkev 1 ks celerové stonky olivový olej celý černý pepř 600 g telecí panenka krém 250 ml majonéza 400 g tuňák ve vlastní šťávě 4 plátky ančovičky na ozdobu 1 lžíce kapary
Postup Telecí panenka s tuňákovou majonézou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme maso. Do hrnce dáme očištěnou mrkev, pórek, celer, sůl, celý pepř a trochu oleje. Přidáme vodu a vše přivedeme k varu. Pak přidáme maso vcelku, přikryjeme pokličkou, stáhneme oheň a pomalu vaříme, až je maso měkké, což je asi dvě hodiny. Vařenou telecí panenku necháme vychladnout přímo v hrnci (ve vlastním vývaru).
Mezitím si připravíme tuňákovou majonézu. Tuňáka ve vlastní šťávě necháme okapat. Do mixéru dáme tuňáka, majonézu, ančovičky a vše společně rozmixujeme. Pokud ji máme dost hustou, přidáme trochu vývaru.
Vychladlou panenku nakrájíme na tenké plátky, ozdobně rozložíme na servírovací talíř a vše přikryjeme tuňákovou majonézou. Předkrm přikryjeme fólií a dáme aspoň na hodinu do lednice.
Telecí panenku s tuňákovou majonézou můžeme ozdobit kapary. Podáváme s křupavým bílým chlebem.