Telecí paštikáč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
4 plátky šunka
2 plátky citron
1 dl bílé víno
6 lžic olej na smažení
sekaná petrželová nať
1 lžíce rajský protlak
4 ks telecí řízek
1 konzerva drůbeží lahůdková paštika
podle chuti
cukr
sůl
worcestrová omáčka
podle potřeby
8 plátků pórek
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Telecí plátky naklepeme, osolíme a potřeme drůbeží paštikou. Na paštiku dáme kroužky pórku a plátek šunky. Plátky i s náplní v půlce přeložíme a spíchneme párátkem.

  2. Telecí paštikáč obalíme v mouce a z obou stran je opečeme na rozehřátém oleji.

  3. Po opečení je vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme máslo, rajský protlak, víno a podle potřeby vodu. Ochutíme solí, cukrem, trochou worcesterské omáčky a kolečky omytého citronu. Do šťávy vložíme opečené řízky a pod pokličkou dusíme doměkka.

  4. Telecí paštikáč podáváme s bramborem a posypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!