Telecí plátky se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
1 lžíce rajčatový protlak
200 g žampiony
4 lžíce bílé víno
4 plátky telecí řízek
podle chuti
petrželka
vegeta
mletý pepř
maggi koření
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a na másle podusíme. Asi po dvou minutách přidáme víno, rajský protlak a posekanou petrželku kudrnku. Žampionovou směs ochutíme vegetou a pár kapkami maggi.

  2. Telecí plátky (můžeme použít i kuřecí) naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a po obou stranách orestujeme telecí plátky.

  3. Opečené plátky dáme na talíře. Na každý plátek dáme porci žampionů i se šťávou a obložíme hranolky a různou zeleninou. Telecí plátky se žampiony můžeme doplnit i tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!