Telecí ragú marengo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
280 ml vývar
- - máslo
- - petrželka
- - mouka
120 g žampióny
- - pepř mletý
1 svazeček bylinky
2 ks šalotka
6 lžic víno bílé
1 kg maso telecí
- - kůra citronová
225 g rajčata sterilovaná

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160 st. Maso obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Maso opečeme na oleji ze všech stran a uložíme stranou. Na pánev přidáme šalotky a česnek, na mírném plameni smažíme do změknutí. Maso vrátíme na pánev, přilijeme víno, vývar, přidáme rozmačkaná rajčata, svazek bylinek a proužky citronové kůry. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dáme péci do trouby asi na jednu a čtvrt hodiny, dokud maso nezměkne. Na jiné pánvi osmažíme na másle pokrájené žampiony. Když je telecí hotové, slijeme přebytečný tuk a přidáme k němu žampiony i s máslem. Pečeme asi ještě 15 minut, odstraníme bylinky a citronovou kůru. Telecí a žampiony přendáme na talíře a omáčku přivedeme rychle k varu, aby se vyvařila, dochutíme ji a přelijeme přes maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!