Telecí ragú marengo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl 280 ml vývar - - máslo - - petrželka - - mouka 120 g žampióny - - pepř mletý 1 svazeček bylinky 2 ks šalotka 6 lžic víno bílé 1 kg maso telecí - - kůra citronová 225 g rajčata sterilovaná
Postup Telecí ragú marengo recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 160 st. Maso obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Maso opečeme na oleji ze všech stran a uložíme stranou. Na pánev přidáme šalotky a česnek, na mírném plameni smažíme do změknutí. Maso vrátíme na pánev, přilijeme víno, vývar, přidáme rozmačkaná rajčata, svazek bylinek a proužky citronové kůry. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dáme péci do trouby asi na jednu a čtvrt hodiny, dokud maso nezměkne. Na jiné pánvi osmažíme na másle pokrájené žampiony. Když je telecí hotové, slijeme přebytečný tuk a přidáme k němu žampiony i s máslem. Pečeme asi ještě 15 minut, odstraníme bylinky a citronovou kůru. Telecí a žampiony přendáme na talíře a omáčku přivedeme rychle k varu, aby se vyvařila, dochutíme ji a přelijeme přes maso.