Telecí řízky s křenem wasabi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2 lžíce majonéza
citron
hladká mouka
strouhaná houska
5 plátků telecí řízek
2 - 3 lžičky křen wasabi

Postup přípravy receptu

  1. Telecí řízky očistíme, lehce naklepeme, osolíme, potřeme olejem a tenkou vrstvou křenu wasabi. Maso zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odležet. Vejce prošleháme s majonézou a wasabi křenem v hladký krém

  2. Odleželé řízky obalíme v hladké mouce, smočíme do křenového krému a nakonec je obalíme ve strouhance, kterou řádně k řízkům přitlačíme. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova

  3. Usmažené řízky necháme krátce okapat na papírové utěrce a ihned podáváme s plátkem citronu. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo lehký bramborový salát s pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!