Telecí steak s glazovanou karotkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 lžíce vývar
1 lžíce máslo
6 - 8 ks karotka
1 - 2 kuličky jalovec
3 lžíce červené víno
citronová šťáva
petrželová nať
mletý černý pepř
2 - 3 lžíce javorový sirup
4 kuličky celý černý pepř
2 porce telecí steak z kýty (á 200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, hranou ruky lehce naklepeme a ochutíme mletým pepřem. Steaky zprudka ze všech stran opečeme, přendáme na pekáček, osolíme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 10 -15 minut. Potom maso z trouby vyjmeme a zakryté necháme asi 5 minut odpočinout

  2. Mezitím si připravíme karotku. Karotku očistíme a vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 5 - 7 minut, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Na pánev k výpeku přidáme máslo, karotku, jalovec a celý pepř. Vše podlijeme vínem, javorovým sirupem a za občasného obracení glazujeme přibližně 5 - 7 minut, dokud karotka neztmavne a výpek zredukuje na tmavou šťávu. Karotku vyjmeme a hustou šťávu podle potřeby zředíme malým množstvím vývaru. Necháme přejít varem a podle chuti osolíme a okyselíme

  3. Telecí steaky s glazovanou karotkou podáváme s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!