Treska po portugalsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
50 g máslo
2 snítky petrželka
200 g cibule
500 g rajče
90 g rýže
800 g treska
1 dl bílé víno
olivový olej
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rýži uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Na oleji zatím cibuli osmahneme dozlatova. Rajčata spaříme, nařízneme, oloupeme a zchladíme. Pak je nakrájíme. Česnek prolisujeme.

  2. Tresku nakrájíme na 4 porce. V kastrolu rozehřejeme olej. Vložíme do něj tresku. Přidáme cibuli, rýži, víno, rajčata, česnek a podle chuti pepř a sůl. Tresku dusíme 10 minut pod pokličkou. Pak přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a dusíme dalších 10 minut nebo doměkka.

  3. Tresku po portugalsku ihned podáváme. Díky rýži není příloha nutná, ale záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!