Treska se sýrem a rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- petrželka 4 plátky rajče 1 ks pomeranč 4 ks fileta z tresky 8 ks řezy z ančoviček 180 g sýr haloumi
Postup Treska se sýrem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Pomeranč dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu
Rybu dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky a rybu necháme marinovat zhruba půl hodiny
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem
a rybu pečeme 15-20 minut. Maso musí být křehké, nikoli však rozměklé
Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček (sardelí) osušíme papírovou utěrkou a na každý kousek tresky dáme dva. Ryby zapečeme pod grilem zhruba minutu. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme pod grilem ještě 1-2 minuty, dokud rajče nezačne měknout. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů