Treska v měšci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky máslo
6 ks brambory
4 ks karotka
1 ks citron
1 ks pórek
3 lžíce olivový olej
4 ks jarní cibulka
4 lžíce čerstvé bylinky
2 ks kořenová petržel
4 ks filet bez kůže z bílé tresky
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C.

  2. Filety bílé tresky osolíme a opepříme. Brambory, karotku a petržel očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Menší pórek rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na špalíky, cibulku na plátky. Bylinky opláchneme a nadrobno nasekáme (hladkolistá petrželka, kopr, pažitka, estragon).

  3. Z papíru na pečení vystřihneme čtyři velké čtverce (malé se špatně balí). Na střed každého čtverce rozdělíme brambory a zeleninu, polovinu bylinek, osolíme, opepříme a zakápneme trochou oleje. Na připravená lůžka uložíme filety z ryb a pokapeme je zbylým olejem. Zvedneme rohy papíru, stočíme je a svážeme provázkem do měšce.

  4. Tresku v měšci pečeme na plechu ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Po upečení přesuneme horké balíčky na talíře a ihned podáváme.

  5. Měšec s treskou, brambory a zeleninou si na talíři otevře každý sám, jen pozor na unikající páru, předem můžeme uvolnit provázek. Podáváme s klínkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!