Treska v pikantní omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 ks paprika 1 lžíce solamyl 4 ks bílek 1 ks pórek 1000 g treska 100 g hladká mouka 1 lžíce čerstvý zázvor 6 lžic sójová omáčka podle chuti sůl citron podle potřeby olej na smažení
Postup Treska v pikantní omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Porce rybí tresky omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronem a obalíme v mouce. Bílky našleháme do pěny, porce ryby v nich namáčíme a klademe do rozpáleného oleje. Tresku z obou stran osmažíme.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na libovolně velké kousky, menší jsou lepší.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pórek, papriku, zázvor a sojovou omáčku. Omáčku podusíme a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.
Tresku rozdělíme na talíře, přelijeme pikantní omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou. Nám doma chutná s rýží.