Tři v jednom recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
4-5 lžic olej
sůl
500 g brambory
2 ks cibule
libeček
0.3 l zeleninový vývar
300 g uzené maso
mletý černý pepř
500 g čerstvé zelené fazolky
na ozdobu
kysaná smetana
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Nahrubo nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek a znovu osmahneme.

  2. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uzené maso nebo uzeninu nakrájíme na nudličky a obojí vložíme do cibule. Opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme vývarem (i z kostky), přidáme posekaný libeček a asi 15 minut povaříme.

  3. Zelené fazolky očistíme, asi na 3x šikmo nakrájíme, přidáme k bramborám s uzeným a ještě 20 - 25 minut společně dusíme.

  4. Tři v jednom rozdělíme na talíře, na jednotlivé porce dáme lžíci kysané smetany a posypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!