Tuňák se zeleninovou oblohou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks rajče 200 g tuňák ve vlastní šťávě 2 ks cibule šalotka 1 ks malý hlávkový salát 1 ks malá salátová okura 1 ks malá mrkev nebo karotka podle chuti mletý bílý pepř
Postup Tuňák se zeleninovou oblohou recept
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka opatrně vyjmeme z nálevu a necháme dobře okapat. Zeleninu očistíme a naporcujeme. Mrkev nebo karotku oškrábeme a nastrouháme.
Na každý talíř položíme několik listů opraného hlávkového salátu a do jeho středu přendáme opatrně čtvrtinu tuňáka tak, aby se nerozpadl a zůstal kompaktní. Pak jej obložíme dílky rajčat, plátky okurky a hrubě pokrájenou šalotkou.
Tuňáka mírně opepříme a takto připravené talíře posypeme jemně nastrouhanou mrkví.
Tuňáka se zeleninovou oblohou ihned podáváme.