Tuňák se zeleninovou oblohou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajče
200 g tuňák ve vlastní šťávě
2 ks cibule šalotka
1 ks malý hlávkový salát
1 ks malá salátová okura
1 ks malá mrkev nebo karotka
podle chuti
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka opatrně vyjmeme z nálevu a necháme dobře okapat. Zeleninu očistíme a naporcujeme. Mrkev nebo karotku oškrábeme a nastrouháme.

  2. Na každý talíř položíme několik listů opraného hlávkového salátu a do jeho středu přendáme opatrně čtvrtinu tuňáka tak, aby se nerozpadl a zůstal kompaktní. Pak jej obložíme dílky rajčat, plátky okurky a hrubě pokrájenou šalotkou.

  3. Tuňáka mírně opepříme a takto připravené talíře posypeme jemně nastrouhanou mrkví.

  4. Tuňáka se zeleninovou oblohou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!