Tuňák v jogurtové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg máslo
30 dkg tuňák
200 ml bílé víno
500 ml bílý jogurt
podle chuti
sůl
1-2 špetky rybí koření
na ozdobu
2 lžíce kapary

Postup přípravy receptu

  1. Plátky syrového tuňáka zprudka osmahneme na pánvi na rozpuštěném másle. Osolíme a posypeme rybím kořením podle chuti (originál koupená směs).

  2. Tuňáka podlijeme 1 dl bílého vína a pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Mezitím do bílého jogurtu zamícháme zbytek vína a jogurtem přelijeme měkkého tuňáka. Jogurtovou omáčku s tuňákem necháme ještě 3 minuty dusit pod pokličkou.

  4. Tuňáka v jogurtové omáčce podáváme s vařenými brambory nebo bílým pečivem a zdobíme nakládanými kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!