Tuňák v jogurtové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg máslo 30 dkg tuňák 200 ml bílé víno 500 ml bílý jogurt podle chuti sůl 1-2 špetky rybí koření na ozdobu 2 lžíce kapary
Postup Tuňák v jogurtové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky syrového tuňáka zprudka osmahneme na pánvi na rozpuštěném másle. Osolíme a posypeme rybím kořením podle chuti (originál koupená směs).
Tuňáka podlijeme 1 dl bílého vína a pod pokličkou dusíme doměkka.
Mezitím do bílého jogurtu zamícháme zbytek vína a jogurtem přelijeme měkkého tuňáka. Jogurtovou omáčku s tuňákem necháme ještě 3 minuty dusit pod pokličkou.
Tuňáka v jogurtové omáčce podáváme s vařenými brambory nebo bílým pečivem a zdobíme nakládanými kapary.