Tvarohový závin s jablky a mákem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
1 ks vejce
3 lžíce máslo
1/2 lžičky ocet
8 lžic mléko
3/4 hrnku mléko
5 ks jablko
250 g tvaroh
3 lžíce cukr moučka
1/2 lžičky mletá skořice
2 a 1/3 hrnku hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1/2 kostky rostlinný tuk
2 hrnky mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme mouku, rostlinný tuk, vejce, tvaroh, mléko, ocet a špetku soli a trochu cukru. Z těchto přísad vypracujeme vláčné těsto, jež rozdělíme na dvě části a přikryté necháme v chladničce asi hodinu odležet

  2. Mezitím si připravíme makovou náplň. V kastrůlku smícháme mletý mák, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, skořici a mléko. Vše přivedeme k varu. Přidáme máslo a necháme vychladit

  3. Jablka očistíme a nastrouháme

  4. Těsto vyválíme na obdélník, potřeme vychladlou makovou náplní, posypeme strouhanými jablky a poprášíme cukrem. Kraje těsta zahneme na náplň a svineme. Záviny přeneseme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do středně vyhřáté trouby

  5. Hotové záviny sypeme cukrem a zdobíme snítky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!