Tvarohový závin s jablky a mákem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 1 ks vejce 3 lžíce máslo 1/2 lžičky ocet 8 lžic mléko 3/4 hrnku mléko 5 ks jablko 250 g tvaroh 3 lžíce cukr moučka 1/2 lžičky mletá skořice 2 a 1/3 hrnku hladká mouka 1 lžička citronová kůra 1/2 kostky rostlinný tuk 2 hrnky mletý mák
Postup Tvarohový závin s jablky a mákem
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme mouku, rostlinný tuk, vejce, tvaroh, mléko, ocet a špetku soli a trochu cukru. Z těchto přísad vypracujeme vláčné těsto, jež rozdělíme na dvě části a přikryté necháme v chladničce asi hodinu odležet
Mezitím si připravíme makovou náplň. V kastrůlku smícháme mletý mák, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, skořici a mléko. Vše přivedeme k varu. Přidáme máslo a necháme vychladit
Jablka očistíme a nastrouháme
Těsto vyválíme na obdélník, potřeme vychladlou makovou náplní, posypeme strouhanými jablky a poprášíme cukrem. Kraje těsta zahneme na náplň a svineme. Záviny přeneseme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do středně vyhřáté trouby
Hotové záviny sypeme cukrem a zdobíme snítky máty.