Uzená kotleta s kedlubnami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
1-2 lžičky hořčice
2 ks šalotka
100 g zakysaná smetana
150 ml zeleninový vývar
700 g kedluben
300 g mražené bramborové krokety
600 g uzená vepřová kotleta bez kosti
podle chuti
sůl
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krokety připravíme podle návodu buď v troubě, nebo ve fritovacím hrnci.

  2. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  3. Na másle lehce osmahneme cibuli, přidáme kedlubny, zalijeme polovinou vývaru a dusíme téměř doměkka. Vývar by měl být ke konci téměř vyvařen.

  4. Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Spolu s masem je ve druhé polovině vývaru udusíme doměkka.

  5. Kedlubny okořeníme podle chuti, zalijeme kysanou smetanou a prohřejeme. Již nevaříme.

  6. Na talíře rozdělíme bramborové krokety, maso a kedlubnovou směs.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!