Uzená kotleta s kedlubnami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1-2 lžičky hořčice 2 ks šalotka 100 g zakysaná smetana 150 ml zeleninový vývar 700 g kedluben 300 g mražené bramborové krokety 600 g uzená vepřová kotleta bez kosti podle chuti sůl muškátový květ mletý černý pepř
Postup Uzená kotleta s kedlubnami recept
Postup přípravy receptu
-
Krokety připravíme podle návodu buď v troubě, nebo ve fritovacím hrnci.
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Na másle lehce osmahneme cibuli, přidáme kedlubny, zalijeme polovinou vývaru a dusíme téměř doměkka. Vývar by měl být ke konci téměř vyvařen.
Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Spolu s masem je ve druhé polovině vývaru udusíme doměkka.
Kedlubny okořeníme podle chuti, zalijeme kysanou smetanou a prohřejeme. Již nevaříme.
Na talíře rozdělíme bramborové krokety, maso a kedlubnovou směs.