Uzená zelňačka s fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
4 lžíce hladká mouka
2 l zeleninový vývar
200 ml smetana ke šlehání
200 g červené fazole
1 sklenice kysané zelí
150 g ostravská klobása
1 ks uzené vepřové koleno
podle chuti
sůl
tymián
mletý pepř
chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme do vody. Kyselé zelí necháme okapat. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Vepřové uzené koleno očistíme, vložíme do studené vody a zvolna vaříme do poloměkka. Potom vývar slijeme a dále ho nepoužíváme.

  3. Do zeleninového vývaru vložíme poloměkké uzené koleno a fazole. Vaříme doměkka. Měkké koleno obereme, libové maso nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky.

  4. Z másla, mouky a cibule připravíme jíšku.

  5. Polévku zahustíme, vložíme zelí a nakrájenou klobásu. Okořeníme chilli paprikou a tymiánem. Osolíme a opepříme. Vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec polévku zjemníme smetanou.

  6. Hustou uzenou zelňačku s fazolemi podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!