Vajíčková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
200 g smetanový sýr
0.5 ks paprika (zelená)
0.5 ks paprika (oranžová)
100 g smetanový sýr Lučina
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, vyndáme, oloupeme a necháme vychladnout.

  2. Vychladlá vejce rozkrojíme opatrně podélně, vyjmeme žloutky a utřeme je dohladka se sýrem a lučinou.

  3. Bílky jemně nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  4. Do žloutkové směsi vmícháme sekané bílky, kostičky paprik a podle chuti okořeníme a osolíme.

  5. Vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!