Vanilková jablka v croissantu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr moučka
máslo na smažení
6 ks croissant
na obalení
6 ks vejce
1 ks citron
2 lžíce cukr krupice
2-3 lžičky mletá skořice
2-3 lžíce smetana ke šlehání
2 špetky mletý badyán
náplň
100 g máslo
90 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 ks vanilkový lusk
5 ks jablko (pevné)

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vanilkový lusk rozpůlíme a nožem z něj vyškrábeme dužinu.

  2. V teflonové pánvi rozpustíme máslo. Vsypeme čtvrtky jablek, vanilku a cukry. Vše necháme na mírném plameni za občasného promíchání podusit, než ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny.

  3. V misce ušleháme smetanu, cukr, vejce, skořici a citronovou kůru. Croissanty si podélně rozřízneme, namočíme v připravené směsi a z obou stran osmahneme na másle.

  4. Na spodní část croissantu navršíme vanilková jablka a překryjeme je druhou polovinou. Pak už jen zaprášíme moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!