Vanilková jablka v croissantu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr moučka máslo na smažení 6 ks croissant na obalení 6 ks vejce 1 ks citron 2 lžíce cukr krupice 2-3 lžičky mletá skořice 2-3 lžíce smetana ke šlehání 2 špetky mletý badyán náplň 100 g máslo 90 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 ks vanilkový lusk 5 ks jablko (pevné)
Postup Vanilková jablka v croissantu recept
Postup přípravy receptu
-
Citron důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vanilkový lusk rozpůlíme a nožem z něj vyškrábeme dužinu.
V teflonové pánvi rozpustíme máslo. Vsypeme čtvrtky jablek, vanilku a cukry. Vše necháme na mírném plameni za občasného promíchání podusit, než ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny.
V misce ušleháme smetanu, cukr, vejce, skořici a citronovou kůru. Croissanty si podélně rozřízneme, namočíme v připravené směsi a z obou stran osmahneme na másle.
Na spodní část croissantu navršíme vanilková jablka a překryjeme je druhou polovinou. Pak už jen zaprášíme moučkovým cukrem a podáváme.