Vánoční cukroví s příchutí cappuccina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
200 g máslo
50 ml voda
100 g cukr moučka
350 g hladká mouka
100 g mleté vlašské ořechy
50 g instantní cappuccino
poleva
1 lžíce máslo
100 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Cappuccino rozpustíme v horké vodě. Mouku promícháme změklým máslem a se všemi přísadami na těsto. Těsto musí být hladké a bez hrudek. Vytvarujeme do koule a necháme ji přikrytou dobrou hodinu odpočinout při pokojové teplotě.

  2. Nejlépe potravinářskou folií si pomůžeme s těstem a to tak, že třeba do rohlíčkové formičky uložíme nejprve folii a formičku naplníme těstem. Pěkně uhladíme a pomocí folie vyklopíme rohlíček z formy. Rohlíček uložíme na plech vyložený pečicím papírem. Takto zpracujeme všechno těsto a plech vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C. Pečeme 10 - 13 minut. Upečené cukroví vyjmeme a necháme vychladnout.

  3. Konce rohlíčků namáčíme v rozpuštěné čokoládě a necháme dobře ztuhnout.

  4. Cukroví s příchutí cappuccina si můžeme připravit nejen na Vánoce. Tvary záleží na formičkách a fantazii, dávka vystačí na jeden plech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!