Vánoční cukroví s příchutí cappuccina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 200 g máslo 50 ml voda 100 g cukr moučka 350 g hladká mouka 100 g mleté vlašské ořechy 50 g instantní cappuccino poleva 1 lžíce máslo 100 g kvalitní hořká čokoláda
Postup Vánoční cukroví s příchutí cappuccina recept
Postup přípravy receptu
-
Cappuccino rozpustíme v horké vodě. Mouku promícháme změklým máslem a se všemi přísadami na těsto. Těsto musí být hladké a bez hrudek. Vytvarujeme do koule a necháme ji přikrytou dobrou hodinu odpočinout při pokojové teplotě.
Nejlépe potravinářskou folií si pomůžeme s těstem a to tak, že třeba do rohlíčkové formičky uložíme nejprve folii a formičku naplníme těstem. Pěkně uhladíme a pomocí folie vyklopíme rohlíček z formy. Rohlíček uložíme na plech vyložený pečicím papírem. Takto zpracujeme všechno těsto a plech vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C. Pečeme 10 - 13 minut. Upečené cukroví vyjmeme a necháme vychladnout.
Konce rohlíčků namáčíme v rozpuštěné čokoládě a necháme dobře ztuhnout.
Cukroví s příchutí cappuccina si můžeme připravit nejen na Vánoce. Tvary záleží na formičkách a fantazii, dávka vystačí na jeden plech.