Vánoční kapustnice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
200 g brambory
2 ks bobkový list
1 ks menší cibule
300 g kyselé zelí
20 g mletá sladká paprika
200 g uzená žebra
15 g sušené dubáky
1 ks sušená klobása

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme cibulovo-paprikový základ. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji osmahneme a zasypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem, do hrnce vložíme uzená žebra, přidáme koření a společně povaříme.

  2. Po uvaření kosti vybereme, vložíme kapustu (zelí), z kostí obrané maso, klobásu a sušené hřiby, které jsme dopředu namočili do studené vody. Vánoční kapustnici můžeme dohustit nastrouhanou bramborou.

  3. Vánoční kapustnici si můžeme připravit kdykoli během roku, je výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!