Vánoční kapustnice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej 200 g brambory 2 ks bobkový list 1 ks menší cibule 300 g kyselé zelí 20 g mletá sladká paprika 200 g uzená žebra 15 g sušené dubáky 1 ks sušená klobása
Postup Vánoční kapustnice recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme cibulovo-paprikový základ. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji osmahneme a zasypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem, do hrnce vložíme uzená žebra, přidáme koření a společně povaříme.
Po uvaření kosti vybereme, vložíme kapustu (zelí), z kostí obrané maso, klobásu a sušené hřiby, které jsme dopředu namočili do studené vody. Vánoční kapustnici můžeme dohustit nastrouhanou bramborou.
Vánoční kapustnici si můžeme připravit kdykoli během roku, je výborná.