Vánoční Kuba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 l voda
250 g krupky
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
majoránka
kmín
1-2 hrstě sušené houby
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
na ozdobu
pórek

Postup přípravy receptu

  1. Krupky přebereme, nasypeme do síta a důkladně je propláchneme vařící vodou. Pak je necháme okapat. Sušené houby namočíme do horké vody a necháme je nabobtnat.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobnější kousky. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla, vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Potom do pánve hodíme krupky, krátce je osmahneme, ochutíme solí, kmínem, pepřem a zalijeme vodou, uvedeme do varu.

  3. Zatím si scedíme houby, vymačkáme je a nakrájíme je na kousky. Na másle houby chvilku podusíme a přidáme je ke krupkám.

  4. Směs občas zamícháme, aby se krupky nepřichytily ke dnu a dále vaříme pod pokličkou. Když se veškerá voda vsákne a odpaří a krupky jsou měkké, přidáme do směsi utřené stroužky česneku, majoránku a důkladně promícháme.

  5. Zapékací mísu nebo pekáč vytřeme máslem a přeložíme do něj tuto směs, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a v předem vyhřáté troubě necháme zapéct.

  6. Upečeného vánočního Kupu před podáváním zdobíme pórkem.

  7. Inspirujte se také dle našeho videoreceptu


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!