Veganská bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 ks brambory
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
1 špetka sůl
1 špetka majoránka
1 špetka muškátový květ
1 špetka mletý kmín
1 špetka mletý černý pepř
na ozdobu
1 větvička čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Střední pórek, mrkev, menší celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Případně můžeme použít mraženou zeleninu. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Do vroucí vody dáme 1 kostku zeleninového bujonu. Brambory, zeleninu, trochu majoránky, mletý kmín, muškátový květ, pepř a sůl. Všechno uvaříme doměkka a potom rozmixujeme.

  3. Veganskou bramboračku nakonec ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!