Vege řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks vejce
strouhanka
1 ks pórek
2 ks houska
1 lžíce sekaná petrželka
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce strouhaný sýr
1 balíček mražená zeleninová směs
podle chuti
sůl
majoránka
tymián
vegeta
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
olej na smažení
na obalení
1-2 ks vejce
strouhanka
mléko
hladká mouka
2 lžíce jemné ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu krátce povaříme, scedíme a umeleme. Tvrdší housky pokrájíme na kostky, trochu zalijeme vývarem ze zeleniny, ty musí tekutinu nasát, ale nesmí ztratit tvar. Housky přidáme k zelenině, dáme vejce, drobně nakrájený pórek, prolisovaný česnek, mouku, strouhanku, nastrouhaný sýr, petrželku a směs okořeníme, osolíme, ochutíme vegetou.

  2. Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s

  3. mlékem a obalíme ve strouhance smíchané s ovesnými vločkami. V rozehřátém tuku smažíme vege řízky dozlatova.

  4. Hotové vege řízečky podáváme s bramborem, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem podle chuti. Pro nevegetariány můžeme do směsi přidat jemně pokrájený lovecký salám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!