Vegetariánský kotlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks brambory
3 ks cibule
tymián
1 ks pórek
6 ks mrkev
4 ks žampiony
3 lžíce olivový olej
1 plechovka krájená rajčata
5 lžic sekaná petrželka
3 řapíky řapíkatý celer
podle chuti
sůl
sezamové semínko
zelené fazolky
dýně hokaidó

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu oloupeme, pokrájíme na hrubší kousky, mrkev a barevné cibule na kolečka, malé brambory a větší žampiony na čtvrtky.

  2. Zahřejeme olej, orestujeme cibuli a česnek, přidáme zeleninu a vše podusíme.

  3. Vlijeme šťávu z rajčat a dále dusíme. Mezitím pokrájíme rajčata, papriku na nudličky a pórek na silnější kolečka. Spolu s bylinkami, solí a pepřem je přidáme do směsi. Vegetariánský kotlík lehce povaříme a je hotovo.

  4. Vegetariánský kotlík na talíři posypeme sezamovým semínkem a servírujeme s jakýmkoli celozrnným pečivem. Vegetariánský kotlík je nejlepší vařit na konci léta, v zimě musíme použít nakládanou či mraženou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!