Vepřová játra po znojemsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
3 dl voda
3 kostky masox
1 sklenice nakládané okurky
1 lžička drcený kmín
500 g vepřová játra
2 lžíce bramborový škrob
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Játra omyjeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci si uvaříme 2 vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme kostičky. Pět nakládaných okurek nakrájíme na malé kostičky.

  2. Nakrájenou cibuli osmahneme v hluboké pánvi na oleji dorůžova, potom přihodíme nakrájená vepřová játra a společně dusíme. Když je směs takto podušená, zalijeme asi 1,5 dl láku z okurek, 3 dl vody, 3 kostky masoxu, přisypeme lžičku kmínu a necháme asi 15 minut povařit.

  3. V misce si rozmícháme 2 plnější polévkové lžíce bramborového škrobu s troškou vody. Tuto směs přilijeme k játrům, důkladně a rychle promícháme, aby nám škrob nenadělal v omáčce hrudky. Vše společně 5 minut povaříme. Hotovou omáčku doděláme přisypáním nakrájených okurek, na kostičky nakrájených vajec a trochy pepře.

  4. Vepřová játra po znojemsku podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!