Vepřová játra s chilli papričkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks cibule
0.5 lžičky kmín
2 ks chilli paprička
0.5 lžíce hladká mouka
100 ml masový vývar
800 g vepřová játra
10 ks cherry rajčata
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na plátky, poprášíme hladkou moukou a rozložíme na talíř. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Rajčátka opláchneme a rozpůlíme. Chilli papričky bez semínek nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky nebo na kostičky a na pánvi je rozškvaříme. Přidáme játra a opečeme z obou stran. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, rajčátka a chilli papričku. Směs okmínujeme a opět chvíli restujeme. Pak játra se zeleninou a kořením zalijeme vývarem a podusíme 10 - 15 minut. Na závěr podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Vepřová játra s chilli papričkami podáváme s bylinkovou rýží jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!