Vepřová játra s cibulí a česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks česnek 1 ks cibule 1 ks vepřová játra podle chuti sůl sójová omáčka worcestrová omáčka mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby hladká mouka olej na smažení
Postup Vepřová játra s cibulí a česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Přes potravinářskou folii plátky naklepeme, (stačí z jedné strany). Játra opepříme, okořeníme paprikou a posypeme hladkou moukou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky.
Kapku oleje rozpálíme na pánvi, vložíme játra a opečeme z obou stran. Játra vyndáme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Podle potřeby můžeme ještě přikápnout olej. Cibuli s česnekem osmažíme, zakápneme sójovou a worcestrovou omáčkou, potom rozložíme na opečená játra a osolíme.
Vepřová játra s cibulí a česnekem můžeme podávat podle chuti s chlebem, rýží, hranolky, brambory nebo bramborovou kaší.