Vepřová játra s cibulí a česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks česnek
1 ks cibule
1 ks vepřová játra
podle chuti
sůl
sójová omáčka
worcestrová omáčka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Přes potravinářskou folii plátky naklepeme, (stačí z jedné strany). Játra opepříme, okořeníme paprikou a posypeme hladkou moukou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky.

  2. Kapku oleje rozpálíme na pánvi, vložíme játra a opečeme z obou stran. Játra vyndáme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Podle potřeby můžeme ještě přikápnout olej. Cibuli s česnekem osmažíme, zakápneme sójovou a worcestrovou omáčkou, potom rozložíme na opečená játra a osolíme.

  3. Vepřová játra s cibulí a česnekem můžeme podávat podle chuti s chlebem, rýží, hranolky, brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!