Vepřová krkovička po debrecínsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce kečup
1 ks párek
0 ks červená paprika
1 lžička mletá sladká paprika
2 ks sladkokyselá okurka
4 ks vepřová krkovice
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Okurky a červenou papriku nakrájíme na nudličky. Párek nakrájíme na kolečka.

  2. Plátky krkovice dáme na rozpálený olej a po obou stranách opečeme. Osmažené plátky vyjmeme na talíř a ve stejném oleji dorůžova osmažíme pokrájenou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přidáme nakrájenou uzeninu a necháme ji krátce osmahnout. Odstavíme a přidáme rozetřený česnek, mletou papriku, lžíci kečupu a zamícháme.

  3. Směs dobře promícháme, trochu podlijeme vodou, přidáme zpět krkovici a dusíme ji doměkka, Během dušení občas podléváme. Pokud bude šťáva řídká, zahustíme ji 1 - 2 lžičkami hladké mouky rozmíchanými v trošce studené vody, dobře zamícháme do šťávy a provaříme.

  4. Vepřovou krkovičku po debrecínsku podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!