Vepřová krkovička po debrecínsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-4 stroužky česnek 1 ks cibule 1 lžíce kečup 1 ks párek 0 ks červená paprika 1 lžička mletá sladká paprika 2 ks sladkokyselá okurka 4 ks vepřová krkovice podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř na obalení hladká mouka
Postup Vepřová krkovička po debrecínsku recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Okurky a červenou papriku nakrájíme na nudličky. Párek nakrájíme na kolečka.
Plátky krkovice dáme na rozpálený olej a po obou stranách opečeme. Osmažené plátky vyjmeme na talíř a ve stejném oleji dorůžova osmažíme pokrájenou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přidáme nakrájenou uzeninu a necháme ji krátce osmahnout. Odstavíme a přidáme rozetřený česnek, mletou papriku, lžíci kečupu a zamícháme.
Směs dobře promícháme, trochu podlijeme vodou, přidáme zpět krkovici a dusíme ji doměkka, Během dušení občas podléváme. Pokud bude šťáva řídká, zahustíme ji 1 - 2 lžičkami hladké mouky rozmíchanými v trošce studené vody, dobře zamícháme do šťávy a provaříme.
Vepřovou krkovičku po debrecínsku podáváme s vařenou rýží.