Vepřová panenka na hroznech a rozmarýnu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 snítka rozmarýn 1 ks šalotka mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 4 porce vepřová panenka 200 g tmavé hroznové víno 1 sklenka hroznová štáva podle chuti sůl podle potřeby olivový olej
Postup Vepřová panenka na hroznech a rozmarýnu recept
Postup přípravy receptu
-
Důkladně omyté a osušené vepřové plátky nařízneme a svážeme dokola kuchyňskou nití. Na trošce olivového oleje vepřovou panenku orestujeme z obou stran do změknutí, podléváme vývarem. Podle chuti ji osolíme a opepříme.
Na stejné pánvi orestujeme na kolečka nakrájenou šalotku. Přidáme rozmarýn, kuličky hroznového vína, provaříme 2 minuty při vysoké teplotě a zaprášíme moukou. Hroznovou směs podlijeme hroznovou šťávou nebo vínem. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, dokud šťáva nezhoustne. Omáčku osolíme a opepříme. Vepřovou panenku vložíme do hroznové směsi a krátce společně provaříme.
Vepřovou panenku uložíme na talíř a podlijeme hroznovou šťávou s rozmarýnem. Můžeme podávat jako hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.