Vepřová panenka s brokolicí v listovém těstě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 20 g strouhanka 400 g brokolice 100 g sýr feta 1 lžíce olivový olej 1 balíček listové těsto 600 g vepřová panenka 1 ks mladá cibulka podle chuti sůl mletý pepř drcený kmín česnekový olej na potření vejce mléko
Postup Vepřová panenka s brokolicí v listovém těstě recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso zbavíme tuku, umyjeme a osušíme. Maso potřeme česnekovým olejem a necháme ho odpočinout na půl hodiny v chladu.
Brokolici rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 3 minutky. Poté ji vybereme a propláchneme pod studenou vodou. Brokolici promícháme se sýrem nakrájeným na malé kostičky, s vajíčkem, strouhankou, solí a pepřem.
Maso orestujeme ze všech stran na oleji a cibulce, okmínujeme, vyjmeme a ochutíme solí a pepřem.
Listové těsto vyválíme, přiložíme polovinu brokolicové směsi, ale necháme volné okraje. Na brokolicovou směs položíme maso a na maso položíme zbytek brokolicové směsi. Volné kraje listového těsta pomažeme vejcem a maso do těsta zabalíme.
Připravené těsto s masem uložíme na plech vyložený pečicím papírem stranou dolů, kterou jsme maso uzavřeli. Celé těsto důkladně potřeme žloutkem rozmíchaný s mlékem a vložíme do předehřáté trouby.
Vepřovou panenku s brokolicí v listovém těstě pečeme na 180 °C 30 - 35 minut. Po uplynulé době troubu otevřeme, ale necháme maso dojít ještě 20 minut v troubě.
Vepřovou panenku s brokolicí v listovém těstě nakrájíme na plátky a podáváme třeba s pečeným bramborem a čerstvým salátem jako hlavní chod.