Vepřová pečeně na divoko recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 4 lžíce olej sůl majoránka kmín tymián 3 dl voda rozmarýn nové koření 0.5 kostky bujón 1 dl červené víno 1 lžíce hladká mouka celý pepř 900 g vepřová pečeně
Postup Vepřová pečeně na divoko recept
Postup přípravy receptu
-
Koření dobře promícháme. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Plátky pečeně naklepeme, po obvodě nařízneme, potřeme česnekem a obalíme v koření.
Do pekáče dáme olej, vodu, víno, rozdrobíme masox a nakonec naskládáme pečeni. Přiklopíme a v troubě pečeme doměkka (asi 20 minut na 220°C), pak odklopíme a necháme zbarvit dočervena.
Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme, scedíme a takto připravenou omáčkou přeléváme teplé vepřové plátky.
Ideální přílohou je bramborový knedlík.