Vepřová pečeně na divoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
4 lžíce olej
sůl
majoránka
kmín
tymián
3 dl voda
rozmarýn
nové koření
0.5 kostky bujón
1 dl červené víno
1 lžíce hladká mouka
celý pepř
900 g vepřová pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Koření dobře promícháme. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Plátky pečeně naklepeme, po obvodě nařízneme, potřeme česnekem a obalíme v koření.

  2. Do pekáče dáme olej, vodu, víno, rozdrobíme masox a nakonec naskládáme pečeni. Přiklopíme a v troubě pečeme doměkka (asi 20 minut na 220°C), pak odklopíme a necháme zbarvit dočervena.

  3. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme, scedíme a takto připravenou omáčkou přeléváme teplé vepřové plátky.

  4. Ideální přílohou je bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!