Vepřová roláda plněná sušenými švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
200 ml voda
1 lžíce hladká mouka
750 g vepřová plec
200 g sušené švestky vypeckované
podle chuti
sůl
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec rozřízneme na plát. Odřezky, které z této úpravy zbudou, umeleme najemno a dobře vymícháme s trochou vody.

  2. Připravený plát masa omyjeme, osušíme, potřeme mletým masem, nasolíme a poprášíme zázvorem. Poklademe sušenými švestkami, zavineme a utáhneme. Roládu převážeme nití, obalíme v hladké mouce a pečeme na rozehřátém oleji, než se maso zatáhne.

  3. Pečenou roládu podlijeme vodou a v troubě ještě asi 35 minut pečeme za občasného přelití výpekem. Pokud je třeba, podléváme i vodou.

  4. Měkkou roládu vyjmeme, nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme nezahuštěnou šťávou. Vepřová roláda plněná sušenými švestkami je nejlepší s opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!