Vepřová roláda plněná sušenými švestkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 200 ml voda 1 lžíce hladká mouka 750 g vepřová plec 200 g sušené švestky vypeckované podle chuti sůl mletý zázvor
Postup Vepřová roláda plněná sušenými švestkami recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec rozřízneme na plát. Odřezky, které z této úpravy zbudou, umeleme najemno a dobře vymícháme s trochou vody.
Připravený plát masa omyjeme, osušíme, potřeme mletým masem, nasolíme a poprášíme zázvorem. Poklademe sušenými švestkami, zavineme a utáhneme. Roládu převážeme nití, obalíme v hladké mouce a pečeme na rozehřátém oleji, než se maso zatáhne.
Pečenou roládu podlijeme vodou a v troubě ještě asi 35 minut pečeme za občasného přelití výpekem. Pokud je třeba, podléváme i vodou.
Měkkou roládu vyjmeme, nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme nezahuštěnou šťávou. Vepřová roláda plněná sušenými švestkami je nejlepší s opečené brambory.