Vepřová sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks vejce
1 hrst strouhanka
1 lžička majoránka
1 ks cibule
2 ks rohlík
1 lžička koření na mleté maso
3 lžíce hladká mouka
20 dkg šunkový salám
50 dkg mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na masovém mlýnku umeleme 1 střední cibuli, 4 stroužky česneku, 20 dkg šunkového salámu a 2 rohlíky, které jsme měli namočené ve studené vodě.

  2. Do mísy, kde máme 50 dkg vepřového masa, přidáme umleté ingredience, 2 vejce, 1 lžičku koření na mleté maso, 1 lžičku majoránky, sůl, mletý pepř a 3 lžíce hladké mouky, nezapomeneme na hrst strouhanky. Rukou namočenou ve studené vodě umícháme směs a vytvoříme 2 šišky.

  3. Sekanou vložíme na pekáč, který jsme vymazali olejem a dáme péct do trouby, vyhřáté na 180 °C. Během zrhuba 75 minut bude vepřová sekaná upečená dozlatova.

  4. Vepřovou sekanou podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!