Vepřová žebírka s kůrčičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
kmín
na potření
česnek
kečup
med
citronová šťáva
worchestrová omáčka
podle potřeby
libovější vepřové žebro

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vyložíme alobalem, abychom ho potom nemuseli drhnout.

  2. Jednotlivá žebra posypeme kmínem, osolíme, položíme jednotlivě na fólii a podlijeme trochou vody. Pekáč zakryjeme alobalem nebo víkem a pečeme bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C. Potom žebra obrátíme, dolijeme vypařenou vodu a pečeme zakryté znova na stejnou teplotu a čas. Odkryjeme a pečeme znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.

  3. Zbylé ingredience smícháme a směs naneseme na vepřová žebírka ze všech stran. Pečeme každou stranu znova na 5 minut.

  4. Výsledkem je propečené vepřové maso s voňavou kůrčičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!