Vepřová žebírka s kůrčičkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl kmín na potření česnek kečup med citronová šťáva worchestrová omáčka podle potřeby libovější vepřové žebro
Postup Vepřová žebírka s kůrčičkou recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vyložíme alobalem, abychom ho potom nemuseli drhnout.
Jednotlivá žebra posypeme kmínem, osolíme, položíme jednotlivě na fólii a podlijeme trochou vody. Pekáč zakryjeme alobalem nebo víkem a pečeme bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C. Potom žebra obrátíme, dolijeme vypařenou vodu a pečeme zakryté znova na stejnou teplotu a čas. Odkryjeme a pečeme znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.
Zbylé ingredience smícháme a směs naneseme na vepřová žebírka ze všech stran. Pečeme každou stranu znova na 5 minut.
Výsledkem je propečené vepřové maso s voňavou kůrčičkou.