Vepřové maso s kapustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hlávka kapusta 150 ml kysaná smetana 600 g vepřové maso 1 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby mouka 0 l voda olej na smažení
Postup Vepřové maso s kapustou recept
Postup přípravy receptu
-
Libové vepřové maso nakrájíme na kousky. Kapustové listy důkladně opereme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli opečeme na oleji nebo sádle do tmavší barvy. Přidáme nakrájené maso, které zaprášíme paprikou. Přidáme kmín, sůl a pepř. Směs promícháme, pomalu necháme vydusit vlastní šťávu a potom podlijeme. Když maso změkne, přidáme nakrájenou kapustu a společně dusíme asi 20 minut. Omáčku podle potřeby zahustíme a zjemníme smetanou. Provaříme a ještě podle chuti okořeníme apod.
Vepřové maso s kapustou podáváme jako hlavní chod s jakoukoli námi oblíbenou přílohou.