Vepřové maso s kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hlávka kapusta
150 ml kysaná smetana
600 g vepřové maso
1 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
mouka
0 l voda
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Libové vepřové maso nakrájíme na kousky. Kapustové listy důkladně opereme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli opečeme na oleji nebo sádle do tmavší barvy. Přidáme nakrájené maso, které zaprášíme paprikou. Přidáme kmín, sůl a pepř. Směs promícháme, pomalu necháme vydusit vlastní šťávu a potom podlijeme. Když maso změkne, přidáme nakrájenou kapustu a společně dusíme asi 20 minut. Omáčku podle potřeby zahustíme a zjemníme smetanou. Provaříme a ještě podle chuti okořeníme apod.

  3. Vepřové maso s kapustou podáváme jako hlavní chod s jakoukoli námi oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!