Vepřové maso s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 svazek jarní cibulka
300 g vepřové maso
3 ks rajcata
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme na cca 5 mm široká kolečka.

  2. Maso dáme do misky, přidáme 1 - 2 lžíce oleje, přidáme lžíci soli a vše důkladně promícháme.

  3. Maso dáme na pánev, osmahneme, podlijeme trochou vody a podusíme. Do téměř měkkého masa přidáme rajčata a cibulku a občas promícháme. Když se rajčata scvrknou, přilijeme vodu tak, aby byla rovnoměrně s masem. Znovu 5 minut povaříme, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.

  4. Vepřové maso s rajčatovou omáčkou nejlépe chutná s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!