Vepřové na pepři s povidly recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina sůl 2 lžíce ocet 1-2 ks cibule chléb 1 kostka masox 1 ks bobkový list 4 ks nové koření 0 lžiček mletý pepř 0 lžic švestková povidla 0 kg vepřové maso 1 hrst mražená kukuřice 1 lžička celý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika 1 hrst mražená mrkev
Postup Vepřové na pepři s povidly recept
Postup přípravy receptu
-
Koření (bobkový list, celý pepř, nové koření), ocet a masox povaříme 5 - 10 minut s rozdrobeným chlebem v 1/2 litru vody. Vývar přecedíme.
Vepřové maso nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném ohni rozpečeme. Přidáme maso a osmahneme ho dozlatova. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme vysmahnout. Vepřové ragú podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni. Asi 15 minut před dokončením přidáme mrkev a kukuřici, dochutíme mletou paprikou a pepřem.
K vepřovému na pepři přidáme 1/2 lžíce švestkových povidel, dobře promícháme a ještě chvíli dusíme. Když je maso měkké, podle chuti osolíme a dochutíme. V případě potřeby můžeme zahustit moukou.
Vepřové na pepři s povidly podáváme s hráškovou rýží.