Vepřové ocásky pečené na kapiích recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 3 plátky anglická slanina mletý černý pepř 6 ks bílá kapie 4 ks vepřové ocásky bez kůže
Postup Vepřové ocásky pečené na kapiích
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ocásky omyjeme, osolíme a opepříme. Bílé kapie očistíme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme semínek
Maso vložíme do pekáčku, proložíme kapiemi a slaninou. Pečeme za občasného podlévání vývarem v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Upečené maso, kapie i slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Výpek necháme vysmahnout, zaprášíme moukou a podlijeme malým množstvím vývaru. Omáčku krátce povaříme a odstavíme z tepla
Upečené ocásky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme paprikami a slaninou, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo vařeným bramborem.