Domácí housky na hamburger recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 30 g cukr 16 g sůl 2 ks vejce 76 g máslo 32 g droždí 750 g hladká mouka 100 g teplá voda 334 g plnotučné mléko
Postup Domácí housky na hamburger
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme mouku, cukr a droždí. Zvlášť smícháme mléko, rozpuštěné máslo a teplou vodu (35 °C). Tekutinu postupně přiléváme do směsi z mouky. Nakonec přidáme vejce a sůl. Vypracujeme v hladké a pružné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout v pokojové teplotě
Z množství připraveného těsta vytvoříme 20 miniburgerů a 4 velké housky. Těsto naporcujeme na kousky o váze 120 g (velký burger) a 30 g (miniburger) a vyválíme z nich jednotlivé bochánky. Bochánky poklademe na plech s pečícím papírem s dostatečnými odstupy a necháme nakynout při pokojové teplotě. Po nakynutí můžeme bochánky nechat čisté, nebo je lehce navlhčíme vodou a posypeme sezamovým semínkem
Připravené housky dáme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme péct dozlatova přibližně 20 - 25 minut
Hamburger housky rozkrojíme a vložíme dovnitř upečené hamburgery a podle chuti nakrájenou zeleninu, různé hořčice a omáčky.