Domácí housky na hamburger recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

30 g cukr
16 g sůl
2 ks vejce
76 g máslo
32 g droždí
750 g hladká mouka
100 g teplá voda
334 g plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme mouku, cukr a droždí. Zvlášť smícháme mléko, rozpuštěné máslo a teplou vodu (35 °C). Tekutinu postupně přiléváme do směsi z mouky. Nakonec přidáme vejce a sůl. Vypracujeme v hladké a pružné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout v pokojové teplotě

  2. Z množství připraveného těsta vytvoříme 20 miniburgerů a 4 velké housky. Těsto naporcujeme na kousky o váze 120 g (velký burger) a 30 g (miniburger) a vyválíme z nich jednotlivé bochánky. Bochánky poklademe na plech s pečícím papírem s dostatečnými odstupy a necháme nakynout při pokojové teplotě. Po nakynutí můžeme bochánky nechat čisté, nebo je lehce navlhčíme vodou a posypeme sezamovým semínkem

  3. Připravené housky dáme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme péct dozlatova přibližně 20 - 25 minut

  4. Hamburger housky rozkrojíme a vložíme dovnitř upečené hamburgery a podle chuti nakrájenou zeleninu, různé hořčice a omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!