Vepřové řízečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
8 plátků vepřová kotleta
1 balíček jedlá soda v prášku
mletý sušený česnek
na obalení
3 ks vejce
strouhanka
3 lžíce mléko
hladká mouka
na ozdobu
citron
podle potřeby
olej na smažení
Postup Vepřové řízečky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky opláchneme, očistíme a z obou stran naklepeme. Každý plátek poprášíme jedlou sodou, osolíme a okořeníme sušeným mletým česnekem. Sodu i koření na maso rukou natiskneme.
Plátky narovnáme na talíř na sebe a zakryté necháme v lednici alespoň hodinku odležet.
Potom vepřové plátky obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova.
Na talíři ozdobíme vepřové řízečky kouskem citronu. Podáváme k nim vařené brambory s petrželkou a máslem.