Vepřové řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 plátků vepřová kotleta
1 balíček jedlá soda v prášku
mletý sušený česnek
na obalení
3 ks vejce
strouhanka
3 lžíce mléko
hladká mouka
na ozdobu
citron
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky opláchneme, očistíme a z obou stran naklepeme. Každý plátek poprášíme jedlou sodou, osolíme a okořeníme sušeným mletým česnekem. Sodu i koření na maso rukou natiskneme.

  2. Plátky narovnáme na talíř na sebe a zakryté necháme v lednici alespoň hodinku odležet.

  3. Potom vepřové plátky obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova.

  4. Na talíři ozdobíme vepřové řízečky kouskem citronu. Podáváme k nim vařené brambory s petrželkou a máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!