Vepřové řízečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 8 plátků vepřová kotleta 1 balíček jedlá soda v prášku mletý sušený česnek na obalení 3 ks vejce strouhanka 3 lžíce mléko hladká mouka na ozdobu citron podle potřeby olej na smažení
Postup Vepřové řízečky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky opláchneme, očistíme a z obou stran naklepeme. Každý plátek poprášíme jedlou sodou, osolíme a okořeníme sušeným mletým česnekem. Sodu i koření na maso rukou natiskneme.
Plátky narovnáme na talíř na sebe a zakryté necháme v lednici alespoň hodinku odležet.
Potom vepřové plátky obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova.
Na talíři ozdobíme vepřové řízečky kouskem citronu. Podáváme k nim vařené brambory s petrželkou a máslem.