Vepřové řízky s ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
1 konzerva ananas
500 g vepřová kýta
150 g plátkový sýr
1 špetka mletý černý pepř
1 lžíce pikantní hořčice
trojobal
1 lžička sůl
2 ks vejce
100 g strouhanka
70 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší plátky a jemně naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Na takto připravené maso položíme plátek sýra, kousky ananasu, přehneme a zašpejlujeme.

  3. Řízky postupně obalujeme v mouce, osoleném, rozšlehaném vejci s 3 lžícemi vody a ve strouhance.

  4. Olej důkladně rozpálíme, řízky zprudka opékáme z každé strany asi minutu, a pak na mírné teplotě dopékáme dozlatova.

  5. Ideální přílohou jsou brambory s kmínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!