Vepřové řízky z Indonésie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks bobkový list
0.5 lžičky mletá skořice
1 dl bílý jogurt
4 plátky vepřová kýta
2 ks drcený hřebíček
1 ks menší sterilovaná kapie
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se maso nekroutilo.

  2. Smícháme jogurt s paprikou, nadrobno nakrájenou kapií, pepřem, rozdrceným hřebíčkem a solí. Směsí potřeme řízky po obou stranách a necháme 3 - 4 hodiny v chladu odležet.

  3. Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme. Řízky v takto připraveném oleji prudce opečeme po obou stranách.

  4. Vepřové řízky z Indonésie podáváme s rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!