Vepřové řízky z Indonésie recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks bobkový list 0.5 lžičky mletá skořice 1 dl bílý jogurt 4 plátky vepřová kýta 2 ks drcený hřebíček 1 ks menší sterilovaná kapie podle chuti sůl mletý černý pepř mletá pálivá paprika podle potřeby rostlinný olej na smažení
Postup Vepřové řízky z Indonésie recept
Postup přípravy receptu
-
Řízky lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se maso nekroutilo.
Smícháme jogurt s paprikou, nadrobno nakrájenou kapií, pepřem, rozdrceným hřebíčkem a solí. Směsí potřeme řízky po obou stranách a necháme 3 - 4 hodiny v chladu odležet.
Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme. Řízky v takto připraveném oleji prudce opečeme po obou stranách.
Vepřové řízky z Indonésie podáváme s rýží a zeleninovým salátem.